Първоначално публикувано от bobi_kz
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.
-
Проблем с ABS
По разказ на потърпевш - жена ми, при тръгване колата се движела бавно, все едно на ръчна и лампата на АБС-а е светела, докато колата не е спряла съвсем. Двигатела си е работел, но не е искала да помръдне! Съвета ми беше да натисне няколко пъти по-силно педала на спирачката и по незнайни причини колата е поела по някое време. След няколко часа взимам колата за тест и всичко е ок...АБС работи на лед, лампи не светят...1 месец я карам тая кола и съм малко в небрано лозе по отношение на проблемите. Та въпроса ми е - каква е причината за тази случка? Благодаря ви предварително за помощта!
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobskito Покажи съобщениеПо разказ на потърпевш - жена ми, при тръгване колата се движела бавно, все едно на ръчна и лампата на АБС-а е светела, докато колата не е спряла съвсем. Двигатела си е работел, но не е искала да помръдне! Съвета ми беше да натисне няколко пъти по-силно педала на спирачката и по незнайни причини колата е поела по някое време. След няколко часа взимам колата за тест и всичко е ок...АБС работи на лед, лампи не светят...1 месец я карам тая кола и съм малко в небрано лозе по отношение на проблемите. Та въпроса ми е - каква е причината за тази случка? Благодаря ви предварително за помощта!
Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.
Comment
-
Първоначално е избуксувала в преспа сняг и след това е направила проблема. При следващото каране, което и направих, нарочно и аз забуксувах за да видя дали не е съединителя, но всичко беше ок. Съединителя отделя нормално - поне според мен. Ако има някакви други признаци за заминал съединител, моля да споделиш, защото за мен след тази случка, колата си вървеше нормално.
Благодаря за съвета! Ще видя и този вариант!
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщениеКолега скоро го ядох доста голям. 1-во смених едната помпа, после и другата и пак същия проблем, докато Румбата не видя, че проблема е в един маркуч който ако не ме лъже паметта съединява 2-те помпи. Маркуча има и някаква тръбичка посредата или нещо такова, беше се усукал и спукал и заради него нямах съединител.
Интересното е, че вече ми се случва за 2ри път и то все през зимата...Last edited by bobi_kz; d.m.y г., 17:13.-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV -EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
Comment
-
Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщениеВижда ли се този маркуч или трябва канал?
Интересното е, че вече ми се случва за 2ри път и то все през зимата...Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеСмени си жилата. "Не я дърпай" не е решение.
Така като гледам са се закъсали гумените маншончета, които се намират на края на жилото - там където влиза в апарата (говоря за жилата TRW, монтирани преди 2 години). Може би там влиза вода и замръзва. Та за това не смея.
М/у другото когато ги сменях, монтьора ми остави ръчната една идея по-хлабава (хваща с два зъба повече), защото по неговите думи така било по-добре за зимата.sigpic
Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobskito Покажи съобщениеВъпрос на късмет и монтаж!
Comment
-
Момчета, трябва да семням релето за нагревателя на задното стъкло, но не разбирам много. Та взех релето обиколих 3-4 магазина и единственото което ми предложиха е на цена 22лв. Тази цена реална ли е? Понеже гледах разни каталози с релета онлайн и бяха по 3 4 лева. Само ампеража и волтажа ли се гледат?
Edit: Това намерих в един английски форумThe relay is just a standard 4-pin 12-volt 30-amp NO (Normally Open) automotive relay so you don't need to get a proper Alfa supplied one.Last edited by roshaf; d.m.y г., 21:56.sigpic
145 1.6ts 16v 97г.
Comment
Comment