Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
    Да не пускам нова тема ще пиша тука: Днес като се прибирах от работа педала на съединителя потъваше на няколко пъти и в един момент напълно отказа натисках натисках но си беше потънал до край и съединителя си беше зацепел не можех да мръдна... продължих да натискам и след доста натискане взе че се оправи и ся все едно нищо не е ставало.. Преди 3 4 год. сменях помпа горна ся си мисля че долната е заминала.. дали може да се рецеклира или трябва нова..?
    Колега скоро го ядох доста голям. 1-во смених едната помпа, после и другата и пак същия проблем, докато Румбата не видя, че проблема е в един маркуч който ако не ме лъже паметта съединява 2-те помпи. Маркуча има и някаква тръбичка посредата или нещо такова, беше се усукал и спукал и заради него нямах съединител.
    Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

• Проблем с ABS

По разказ на потърпевш - жена ми, при тръгване колата се движела бавно, все едно на ръчна и лампата на АБС-а е светела, докато колата не е спряла съвсем. Двигатела си е работел, но не е искала да помръдне! Съвета ми беше да натисне няколко пъти по-силно педала на спирачката и по незнайни причини колата е поела по някое време. След няколко часа взимам колата за тест и всичко е ок...АБС работи на лед, лампи не светят...1 месец я карам тая кола и съм малко в небрано лозе по отношение на проблемите. Та въпроса ми е - каква е причината за тази случка? Благодаря ви предварително за помощта!

Comment

• Първоначално публикувано от Bobskito Покажи съобщение
        По разказ на потърпевш - жена ми, при тръгване колата се движела бавно, все едно на ръчна и лампата на АБС-а е светела, докато колата не е спряла съвсем. Двигатела си е работел, но не е искала да помръдне! Съвета ми беше да натисне няколко пъти по-силно педала на спирачката и по незнайни причини колата е поела по някое време. След няколко часа взимам колата за тест и всичко е ок...АБС работи на лед, лампи не светят...1 месец я карам тая кола и съм малко в небрано лозе по отношение на проблемите. Та въпроса ми е - каква е причината за тази случка? Благодаря ви предварително за помощта!
        Да не е избоксувал съединителя? Вдигала ли е обороти при подаване на газ? Ако е вдигала и не е вървяла, съединителя е заминал.

Comment

• Първоначално е избуксувала в преспа сняг и след това е направила проблема. При следващото каране, което и направих, нарочно и аз забуксувах за да видя дали не е съединителя, но всичко беше ок. Съединителя отделя нормално - поне според мен. Ако има някакви други признаци за заминал съединител, моля да споделиш, защото за мен след тази случка, колата си вървеше нормално.
          Благодаря за съвета! Ще видя и този вариант!

Comment

• не е съединител. зимата колата не се оставя на ръчна спирачка. замръзнала е, задните колелета са блокирали и абс-а е записал грешка.
            точка

Comment

• Значи за ръчната...всяка зима едно и също...не я дърпай, не я дърпай! , но мерси kolev за успокоението, а питането ми е дали нещо ще произтече от този запис на грешка и дали да очаквам за вбъдеще някакви проблеми!
              Благодаря!

Comment

• когато светне лампата за грешка на абс на таблото, всички функции на абс са изключени, което е опасно.
                при следващото палене, ако причината за грешката е отпаднала, няма никакъв проблем и лампата си гасне.
                точка

Comment

• Благодаря ви!

Comment

• Смени си жилата. "Не я дърпай" не е решение.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
                      Колега скоро го ядох доста голям. 1-во смених едната помпа, после и другата и пак същия проблем, докато Румбата не видя, че проблема е в един маркуч който ако не ме лъже паметта съединява 2-те помпи. Маркуча има и някаква тръбичка посредата или нещо такова, беше се усукал и спукал и заради него нямах съединител.
                      Вижда ли се този маркуч или трябва канал?
                      Интересното е, че вече ми се случва за 2ри път и то все през зимата...
                      Last edited by bobi_kz; d.m.y г., 17:13.
                      -------------------------------
                      ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                      ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                        Вижда ли се този маркуч или трябва канал?
                        Интересното е, че вече ми се случва за 2ри път и то все през зимата...
                        Не знам колега, не го правих аз, но мога да те пратя при човек който ще ти го направи.

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                          Смени си жилата. "Не я дърпай" не е решение.
                          Първоначално 2 пъти ми се случи да лежа под резервоара в снега и леда. Смених жилата с хубави, предполагам - с TRW, но изхождайки от първото ми изречение, въпреки новите жила и аз вече не я дърпам.
                          Така като гледам са се закъсали гумените маншончета, които се намират на края на жилото - там където влиза в апарата (говоря за жилата TRW, монтирани преди 2 години). Може би там влиза вода и замръзва. Та за това не смея.

М/у другото когато ги сменях, монтьора ми остави ръчната една идея по-хлабава (хваща с два зъба повече), защото по неговите думи така било по-добре за зимата.
                          sigpic
                          Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Не съм имал досега кола, на която поне веднъж да не и е замръзвала ръчната. И с нови жила съм бил... и пак! Въпрос на късмет и монтаж!

Comment

• Първоначално публикувано от Bobskito Покажи съобщение
                              Въпрос на късмет и монтаж!
                              И топъл гараж

Comment

• Момчета, трябва да семням релето за нагревателя на задното стъкло, но не разбирам много. Та взех релето обиколих 3-4 магазина и единственото което ми предложиха е на цена 22лв. Тази цена реална ли е? Понеже гледах разни каталози с релета онлайн и бяха по 3 4 лева. Само ампеража и волтажа ли се гледат?
                                Edit: Това намерих в един английски форум
                                The relay is just a standard 4-pin 12-volt 30-amp NO (Normally Open) automotive relay so you don't need to get a proper Alfa supplied one.
                                демек стандартно реле. Това означава ли, че ще ми се размине с тея евтинките
                                Last edited by roshaf; d.m.y г., 21:56.
                                sigpic
                                145 1.6ts 16v 97г.

Comment

Working...
                                X